top of page

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ

Δεν τραβάμε φωτογραφίες, κάνουμε τέχνη

Τα σημερινά ζευγάρια έχουν πολλές επιλογές όσον αφορά τη φωτογραφία. Καθώς η τεχνολογία γίνεται όλο και καλύτερη, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δημιουργικά εργαλεία λογισμικού που διαθέτουμε για να βελτιώσουμε και να τελειοποιήσουμε τις φωτογραφίες του κάθε γάμου μας.

Εάν φτάσατε σε αυτήν τη σελίδα, τότε ίσως αναρωτιέστε πώς επεξεργαζόμαστε τις εικόνες σας από την αρχή έως το τέλος. Αυτό το άρθρο έχει σχεδιαστεί για να σας δώσει κάποια εικόνα για το τι συμβαίνει μετά την φωτογράφιση πίσω από τα παρασκήνια αφού ο γάμος σας τελειώσει.

Βήμα 1: Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και μεταφόρτωση

dsc_9659.jpg

Η φωτογραφία έχει περάσει από τη χημική διαδικασία σε μια διαδικασία που πραγματοποιείται αποκλειστικά ψηφιακά. Οι εικόνες σας καταγράφονται σε μορφή RAW απευθείας από τις κάμερες μας. Η λήψη σε μορφή RAW μας επιτρέπει να έχουμε το μεγαλύτερο πλάτος ανάλυσης. Οι εικόνες RAW δεν μπορούν να εμφανιστούν ως είναι, αλλά πρέπει να μετατραπούν στην πιο καθολική μορφή εικόνας JPEG. Η φόρμα RAW μας επιτρέπει να αξιοποιήσουμε το ευρύτερο φάσμα δυναμικού εύρους σε ένα αρχείο (το δυναμικό εύρος είναι οι πληροφορίες μεταξύ του φωτεινότερου μέρους μιας εικόνας και του πιο σκοτεινού μέρους μιας εικόνας).

Μόλις ολοκληρώσουμε τη φωτογράφιση και κινηματογράφηση σας, την ίδια μέρα, τα αρχεία σας μεταφορτώνεται σε έναν τοπικό σκληρό δίσκο. Στη συνέχεια, μεταφορτώνεται στον διακομιστή μας που έχει διαμορφωθεί σε RAID για πλεονασμό και ταχύτητα. Αυτός ο διακομιστής συγχρονίζεται με την αποθήκευση cloud χρησιμοποιώντας μια σύνδεση οπτικών ινών και αρχίζει να ανεβάζει εικόνες στο cloud σε χαμηλότερη ανάλυση ώστε να επιλέξετε τις φωτογραφίες σας από το προσωπικό σας link(δείγματα φωτογραφιών).

Το να έχετε τρία αντίγραφα των εικόνων σας, με τουλάχιστον 2 εκτός ιστότοπου, είναι γνωστό ως σύστημα αντιγράφων ασφαλείας 3-2-1 και είναι απαραίτητο για την προστασία των βίντεο και  εικόνων σας.

Συνολικός χρόνος εργασίας: 1 ώρα

Βήμα 2: Μετατροπή raw και αποστολή δειγμάτων σε εσάς

screenshot 2020-04-29 17.32.24.png

Οι εικόνες πρέπει να μετατραπούν σε JPEG για να εμφανίζονται στο διαδίκτυο.

Μόλις η οργάνωση των φωτογραφιών ολοκληρωθεί, τότε πρέπει να μετατρέψουμε τις εικόνες από την ακατέργαστη μορφή στην πιο κοινή μορφή jpeg που θα επιτρέψει την εκτύπωση και την προβολή στο διαδίκτυο. Θα μετατρέψουμε τις εικόνες χαμηλότερη ανάλυση για να επισπεύσουμε τη διαδικασία μεταφόρτωσης και λήψης και να εξοικονομήσουμε χώρο στο σκληρό δίσκο του πελάτη. Τώρα ήρθε η ώρα να δείτε και να επιλέξετε τις φωτογραφίες σας από το προσωπικό σας link.

Συνολικός χρόνος εργασίας: 30 λεπτά

Βήμα 3: Επιλογή φωτογραφιών

screenshot 2020-04-29 17.10.07.png

Μόλις μας στείλετε τις φωτογραφίες που έχετε επιλέξει για τα ψηφιακά σας άλμπουμ, για εκτύπωση ή μεγέθυνση ξεκινάμε το ξεσκαρτάρισμα τους. Σε ειδικά προγράμματα φωτογραφίας όπως το Photoshop και το Lightroom καθώς είμαστε πιστοποιημένοι συνεργάτες της Adobe για την επεξεργασία φωτογραφιών. Όλες οι φωτογραφίες επεξεργάζονται και ρετουσάρονται ανάλογα με τις απαιτήσεις σας. Αφού ολοκληρωθεί η επεξεργασία του αρχείου που μας στείλατε τις βάζουμε σε χρονολογική σειρά ώστε να ξεκινήσουμε να λέμε την ιστορία σας.

Συνολικός χρόνος εργασίας: 1-2 ώρες

Βήμα 4: Διόρθωση χρώματος και τόνων

screenshot 2020-04-29 17.13.02.png

Η διόρθωση χρώματος εφαρμόζεται σε κάθε εικόνα στη συλλογή σας.

Το χρώμα και η τονική διόρθωση είναι απαραίτητα για τη τελική εικόνα. Κατά τη διάρκεια αυτού του σταδίου, τραβάμε κάθε μεμονωμένη εικόνα και αναλύουμε το χρώμα, την αντίθεση, την έκθεση, την ισορροπία λευκού, τα ασπρόμαυρα σημεία, τις επισημάνσεις και τη λεπτομέρεια σκιάς και τη σαφήνεια.

Ξεκινάμε αυτήν τη διαδικασία δουλεύοντας στην έκθεση ή στη συνολική φωτεινότητα της εικόνας. Θα κάνουμε προσαρμογές στις βαθμονομημένες οθόνες μας για να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα στην εκτύπωση.

Στη συνέχεια, θα διορθώσουμε τη θερμοκρασία χρώματος μιας εικόνας. Οι γάμοι συχνά φωτογραφίζονται σε μικτές καταστάσεις φωτισμού. Αυτό μερικές φορές κάνει μια εικόνα να έχει ένα μείγμα χρωμάτων που δεν αναμιγνύονται απαραίτητα. Θα προσαρμόσουμε την ισορροπία χρώματος των εικόνων μεταξύ πορτοκαλί και μπλε και την απόχρωση μεταξύ πράσινου και ματζέντα για να βρούμε το πιο ουδέτερο δυνατό χρώμα.

Από εδώ, πραγματοποιούμε μεμονωμένες ρυθμίσεις για να επισημάνουμε και να σκιάσουμε τις λεπτομέρειες, φροντίζοντας να διατηρήσουμε όσες πληροφορίες και στα δύο άκρα του φάσματος. Αυτό μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολο σε περιβάλλοντα υψηλής αντίθεσης, όπως εικόνες που τραβήχτηκαν σε εξωτερικούς χώρους το μεσημέρι. Ωστόσο, το σύγχρονο λογισμικό κάνει εξαιρετική δουλειά στο χειρισμό αυτών των καταστάσεων. Στη συνέχεια, θα προσαρμόσουμε την αντίθεση, τη σαφήνεια και το μαύρο σημείο μιας εικόνας για να διασφαλίσουμε ότι εμφανίζεται σωστά.

Στη συνέχεια, θα στοχεύσουμε μεμονωμένες προσαρμογές χρωμάτων. Τις περισσότερες φορές, προσαρμόζουμε την απόχρωση και τον κορεσμό στα κόκκινα και πορτοκαλί κανάλια για να εμφανίσουμε σωστά το χρώμα των τόνων του δέρματος. Γι 'αυτό χρησιμοποιούμε πάντα βαθμονομημένες οθόνες χρησιμοποιώντας εξειδικευμένο υλικό για να βεβαιωθούμε ότι το χρώμα είναι όσο το δυνατόν ακριβέστερο.

Τέλος, θα προσθέσουμε ευκρίνεια σε μια εικόνα και μείωση του θορύβου σε δύο φωτογραφίες που τραβήχτηκαν σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Αυτό θα εξασφαλίσει το υψηλής ποιότητας ψηφιακό αρχείο που μπορεί να κάνει όμορφες εκτυπώσεις.

Συνολικός χρόνος εργασίας: 3-4 ώρες

Βήμα 5: Η δική σας υπογραφή στη φωτογραφία

screenshot 2020-04-29 18.11.17.png

Οι φωτογραφίες με υπογραφή σας "σε αντίθεση με άλλους φωτογράφους γάμων που έχετε δει", είναι ότι οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από την αρχή έχοντας κατά νου μια επεξεργασία και θα περάσουν από μια διαδικασία επικοινωνίας μεταξύ φωτογράφου και γραφίστα για να πάρουν τη τελική μορφή τους. Αυτές οι εικόνες απαιτούν πολύ περισσότερο χρόνο στη διόρθωση χρωμάτων και τις δημιουργικές αλλαγές.

Οι φωτογραφίες υπογραφής επεξεργάζονται με το χέρι από γραφίστες με καλλιτεχνική επιμέλεια από τον φωτογράφο.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι εικόνες μας είναι μοναδικές παρόλο που πολλά στούντιο έχουν προσπαθήσει να τις αντιγράψουν.

Πάντα πιστεύαμε ότι η δημιουργική διαδικασία πρέπει να χωριστεί κατά ειδικότητα, και αυτός είναι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο μπορούμε να την ολοκληρώσουμε γρήγορα και σωστά.

Στις ταινίες, οι κάμερες είναι οι άνθρωποι που κινηματογραφούν το μυστήριο και οι άνθρωποι που επεξεργάζονται τα πλάνα αυτά.

Μόλις ολοκληρωθούν οι αρχικές τροποποιήσεις, αποστέλλονται στον υπεύθυνο του στούντιο για έλεγχο.

Οι φωτογραφίες υπογραφής σας έχουν σχεδιαστεί για τα εξώφυλλα των άλμπουμ ή μεγάλες εκτυπώσεις και προορίζονται να αφηγήσουν την ιστορία της ημέρας του γάμου σας σε μία μόνο εικόνα, όπως μια αφίσα που χρησιμοποιείται για τη διαφήμιση μιας ταινίας.

Αυτές οι εικόνες έχουν σχεδιαστεί για να είναι εντυπωσιακές και μοναδικές.

Συνολικός χρόνος εργασίας: 1-2 ώρες ανά φωτογραφία

signature

Βήμα 6: Δημιουργία του άλμπουμ

screenshot 2020-04-29 18.13.58.png

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία επεξεργασίας των φωτογραφιών σας με βάση το στυλ της επιλογής σας ξεκινάμε τη δημιουργία του άλμπουμ του γάμου σας.

Οι φωτογραφίες τοποθετούνται σε μακέτες ώστε η κάθε μια να δίνει μια ολοκληρωμένη ιστορία. Μόλις ολοκληρωθεί το "στήσιμο" του ψηφιακού άλμπουμ, σας στέλνουμε το προσχέδιο με mail.

Εσείς πρέπει να το ελέγξετε να μας ενημερώσετε για πιθανές αλλαγές που θα θέλατε ή να δώσετε την έγκρισή σας για την εκτύπωση του.

Συνολικός χρόνος εργασίας: 3-4 ώρες ανά άλμπουμ γάμου

bottom of page